Greiti ir taupūs patiekalai iš bulvių: ideali pagalba kasdienėje virtuvėje

Bulvės – viena iš populiariausių ir universaliausių daržovių pasaulyje. Jos dažnai tampa pagrindine sudedamąja dalimi daugelio patiekalų, nes yra lengvai prieinamos, pigios ir maistingos. Šiandien daug žmonių ieško greitų ir paprastų būdų, kaip jas paruošti, ypač kai trūksta laiko ir biudžetas ribotas. Šiame straipsnyje pasidalinsime keliais praktiniais patarimais, kaip greitai ir taupiai paruošti bulves, bei pasiūlysime keletą įdomių ir skanių receptų, kurie ne tik patenkins alkį, bet ir sutaupys jūsų laiką bei pinigus.

1. Kaip greitai ir teisingai virti bulves?

Nors bulvių virimas gali atrodyti kaip paprastas procesas, vis dėlto yra keletas gudrybių, kurios padės ne tik sutaupyti laiko, bet ir išsaugoti maistines medžiagas. Pirmiausia, kai verdate bulves, įdėkite jas į verdantį, o ne šaltą vandenį. Tai padės išlaikyti daugiau vertingų maistinių medžiagų, nes šaltame vandenyje bulvės įsisavina daugiau krakmolo, o tai gali pakeisti jų skonį ir tekstūrą.

Kitas patarimas – nepamirškite, kad bulvėms užteks labai mažai vandens. Tik tiek, kad bulvės būtų vos apsemtos, nes per didelis vandens kiekis ilgina virimo laiką ir gali sukelti energijos švaistymą. Jei norite paspartinti virimo procesą, bulves galite subadyti šakute arba supjaustyti mažesniais gabalėliais, kad skystis greičiau pasiektų daržoves.

Taip pat svarbu atsiminti, kad druskos nereikėtų dėti į vandenį per anksti, nes tai gali pailginti virimo laiką ir sugadinti puodo paviršių. Druską pilkite tik tada, kai vanduo pradeda burbuliuoti ir virti.

2. Kiek laiko laikyti virtas bulves šaldytuve?

Taupydami laiką, galite paruošti didesnį kiekį virtų bulvių ir laikyti jas šaldytuve keletą dienų. Virtos bulvės šaldytuve išlieka šviežios iki 4 dienų, tačiau svarbu jas laikyti sandariame inde, kad jos neįgautų pašalinių kvapų ir neišdžiūtų. Jei norite ilgiau išlaikyti bulves šviežias, jas laikykite šaldytuve kuo greičiau po virimo, kad jos neprarastų šviežumo.

Bulvių košė šaldytuve gali išsilaikyti 3-4 dienas, tačiau laikui bėgant ji gali šiek tiek sutirštėti. Jei norite ją atnaujinti, įdėkite šiek tiek sviesto arba pieno ir vėl pasieksite kreminę tekstūrą.

3. Greiti ir skanūs bulvių patiekalai

Vokiškos bulvės su kopūstais
Tai paprastas, tačiau skanus patiekalas, kuris puikiai tiks tiek kaip pagrindinis patiekalas, tiek kaip garnyras. Patiekalui paruošti reikės:

  • 1 kg bulvių,
  • 500–700 g raugintų kopūstų,
  • 1 svogūno,
  • druskos, pipirų, lauro lapų ir kvapiųjų pipirų.

Bulves nulupkite, išvirkite pasūdytame vandenyje. Kopūstus virkite su prieskoniais, kol suminkštės, o bulves sutrinkite ir sumaišykite su kopūstais, svogūnu bei prieskoniais. Patiekalas turėtų būti kreminės konsistencijos ir labai skanus, tiek karštas, tiek atvėsęs.

Bulviniai blynai su sūriu ir kiaušiniu
Tai puikus patiekalas, tinkantis tiek pusryčiams, tiek vakarienei. Receptui reikės:

  • 300 g bulvių,
  • 2 kiaušinių,
  • 1/2 svogūno,
  • 40 g kvietinių miltų,
  • 10 g kietojo sūrio,
  • šviežių krapų.

Bulves sutarkuokite, pagardinkite druska ir palikite, kad išsiskirtų skysčiai. Tada įdėkite kiaušinius, miltus, svogūną ir gerai išmaišykite. Kepkite blynus, įdedant į vidų kiaušinį. Patiekite su tarkuotu sūriu ir šviežiais krapais. Patiekalas tikrai taps jūsų virtuvės favoritas.

Ispaniškas omletas su bulvėmis
Tai lengvas ir sočius pusryčiams skirtas patiekalas, kuris idealiai tiks vakarienei. Receptui reikės:

  • ½ kg bulvių,
  • 6 kiaušinių,
  • 1/2 svogūno,
  • 60 ml aliejaus.

Bulves supjaustykite griežinėliais ir kepkite su svogūnu, kol suminkštės. Po to įmuškite kiaušinius su pienu, prieskoniais ir viską gerai išmaišykite. Kepkite ant vidutinės ugnies, kol omletas bus paruoštas.

Apibendrinimas

Bulvės – tai ne tik pigi ir maistinga daržovė, bet ir puikus ingredientas įvairiems patiekalams. Pasirinkus tinkamą paruošimo būdą, galite sutaupyti daug laiko ir pinigų, o patiekalai bus soti ir skanūs. Naudodamiesi šiais paprastais patarimais ir receptais, galėsite greitai paruošti įvairius patiekalus ir mėgautis ne tik jų skoniu, bet ir sutaupytu laiku virtuvėje.